Je wilde doorklikken! Toch?

De verleiding om tijdens het werken op je computer, wat je dan ook aan het tikken bent; een serieus rapport, een lastig artikel, een interessant stuk, een ingewikkeld schema, even je social media accounts te checken is groot. Heel groot. Zeker wanneer je in je pyjama, met de kat op schoot, aan je keukentafel zit te werken.

Nederland telt steeds meer werknemers die wekelijks één of twee dagen thuiswerken. Het lost een groot deel van het fileprobleem op en ook steeds meer kantoren verminderen de vierkante meters. Werknemers hebben geen eigen werkplek meer en er zijn meestal ook niet voldoende werkplekken. Thuiswerken dus.

Thuiswerken is verleidelijk...

Wanneer je thuiswerkt dan is je ritme in de regel anders dan wanneer je ’s ochtends vroeg de deur uit moet. Het begint al met je kledingkeuze.... een joggingbroek kan toch ook? Voordat we de laptop openklappen kunnen we best eerst nog even een wasje doen. Herkenbaar? En dan zit je eindelijk aan de keukentafel. Wat is dan het eerste wat je doet? Je mail checken. Natuurlijk. En daarna? Daarna geef je je meestal over aan je verleidingen .... Linkedin, Facebook, een rondje Twitter. Iedereen heeft er last van. Ook jij en ik. Toch?

De oplossing is eenvoudig

Boek een flexplek! Gewoon één keer in de week. Eén keer in de week samenwerken, maar toch gewoon je eigen werk doen. Geen afleiding, behalve die van wisselende mede-flexers op een leuke, gezellige en inspirerende plek. Geen file, geen huishoudelijke verleidingen en even je social media checken of Netflixen dat lijkt opeens wat minder interessant. Want, je zit niet thuis aan de keukentafel. Die joggingbroek kan uit, een kekke outfit presenteert toch net wat beter. Op een flexlocatie doe je namelijk ook nieuwe contacten op. Goed voor je netwerk!

Schoonmoeder

Zelf flex ik regelmatig. Is het niet bij onze eigen locatie, dan wel op plekken waar ik voor mijn werk terechtkom zoals Circl, een circulair paviljoen op de Zuid-As of op de Amstelcampus in het hippe Amsterdam Oost. Fijne plekken om te werken en vooral, om te leren, connecten en te ontmoeten. Collega flexers benoemen dezelfde voordelen als ik; geen huishoudelijke afleiding, minder verleiding op het gebied van on- en offline ontspanning. En zoals ik laatst iemand hoorde zeggen; ’Mijn schoonmoeder weet me hier niet te vinden.’

Klik nu maar door; dit is het antwoord; www.pand-raak.nl 

 

Lonneke 

flewwerken Pand Raak Schagen flewwerken Pand Raak Schagen