Hup Feijenoord

Nooit gedacht dat ik nog eens hardop ‘Hup Feijenoord’ zou roepen. Laat staan wekelijks op zondag. Laat staan uit volle borst én in volle overtuiging. Maar ik doe het dus sinds kort. Sinds september om precies te zijn. Waarom? Omdat onze Faas bij Feijenoord speelt, in de Champions League welteverstaan. Daarom dus.

Ik zal het toelichten. Want een vijfjarige speelt natuurlijk niet bij het ‘echte’ Feijenoord. Al is het uiteraard een bijzonder knap kind. Maar nee, hij speelt in de SKRS Champions League. Een geweldig initiatief van beide voetbalclubs in Schagen. Het is een voetbalcompetitie voor de allerkleinste talentjes die wekelijks op zondagochtend vier tegen vier spelen op een klein veldje.
De wedstrijden vinden de ene week op de velden van SRC plaats, de andere week bij VV Schagen. De talenten spelen niet in het groen/wit of geel/zwart,  maar in tenues van bijvoorbeeld Ajax, PSV, FC Barcelona, AC Milan, Galatasaray en Feijenoord dus. En dat vinden ze geweldig. Nee meer dan geweldig, want hoe mooi is het dat je kan zeggen dat je bij Ajax speelt, of bij Barcelona?

Tsja, of bij Feijenoord dus. Dat was wel even slikken. Niet voor Faas. Het zal hem een worst wezen, als hij maar kan voetballen. Voor grote broer Dirk althans en ome Frans ligt het iets gevoeliger. Beiden zijn namelijk verwoed Ajax fans. Toch stonden ze afgelopen zondag langs de lijn. Er klonk dan wel geen ‘hup Feijenoord’, maar wel ‘hup Faas’. Het begin is er.

En alle begin is even wennen. Zo voetbalt Dirk sinds vorig seizoen de ene helft in het groen/wit en de andere seizoenshelft in geel/zwart. Ook dat was wel even een dingetje voor neef en oom. Maar ook dat is gelukt. De kleur groen blijft favoriet, maar het geel doet geen pijn meer aan de ogen.

Terug naar moeders. Die bij de Schager handbal het doel verdedigt bij de recreanten en haar meiden dus in het geel voor zich heeft. Gek was dat eerst ja, maar wat doe je als er simpelweg geen keus is? Juist. En nu moedig ik dus ‘010’ aan in plaats van ‘020’. Alles went immers.

En als moeder? Dan support je je kind, zelfs al speelt hij niet in de favoriete kleuren. Natuurlijk. Net als dat je het eens bent met een fusie tussen SRC en VV Schagen. Want waar gaat het nu eigenlijk om. Toch maar om één ding? Dat we met veel plezier kunnen voetballen. Nu en later. Niets meer en niets minder.  En dan uiteraard wel in het groen/wit en op Groenoord.

Geintje ;)

 

Marjolein 

Voetbal column Lein Voetbal column Lein