Ik voel kattigheid

Schoenmaker houd je bij je leest

Communicatieplannen schrijven. Bedrijfsevenementen organiseren. Strategieën uitdenken hoe een product, bedrijf of organisatie zichzelf zo goed mogelijk op de kaart kan zetten. En die gedachten in praktijk mogen uitvoeren. Ik heb een prachtig vak.

 

Onlangs heb ik weer een prachtig concept mogen bedenken voor een relatie event en vervolgens de bijeenkomst mogen organiseren. Een event waarbij we een duidelijke doelstelling hadden geformuleerd en samen met de klant, de lijnen uitgezet waarbinnen dit alles moest worden georganiseerd. So far, So good.

 

Iets met een schoenmaker en een leest

Het bedenken van zo’n evenement is mijn vak. Het tot in de puntjes organiseren van de uitvoering ervan ook. Maar de catering? Ik maak lekkere lasagne, maar dan houdt het ook op. Of het ontwerpen van de uitnodiging? Ik kom een heel eind, maar Illustrator ben ik niet machtig. Ik zou dus best achtjes kunnen scoren. Maar ik wil een tien en schakel voor zaken die ik zelf niet goed genoeg kan, hulp in. Mijn motto is dan ook: schoenmaker blijf je bij je leest….

 

Terug naar het event. Na het bedenken komt zoals gezegd de uitvoering en daarbij schakelde ik een groot aantal leveranciers in om gezamenlijk een grootse bijeenkomst neer te zetten. Samen staan we immers sterk, toch?

 

Kattigheid

Ik ben er dus wel eentje van het samenwerken. Dat vind ik leuk, daar krijg ik energie van, daar leer ik van, daar word ik blij van. Maar... wanneer ’onder’ aannemers via mij aan een klus komen en er wordt van hen verwacht volgens ’mijn’ plan te moeten werken, waarom doen zij dat dan niet? Ik voel dan kattigheid.

 

Samenwerking

Met 25 jaar ervaring kan ik heel goed inschatten wat te doen tijdens een event om het draaiboek te volgen, maar ook om flexibel te kunnen zijn, indien nodig. Waarom is de (door mij en mijn opdrachtgever ingehuurde) cateraar dan zo kattig? En dan bedoel ik dit niet grappig. Ik bedoel dat tijdens het event ik ter verantwoording word geroepen terwijl de gasten erbij staan. Godbetert! Een lang verhaal kort; de kattigheid duurde voort, de samenwerking was helaas voor het laatst. En dat lijkt mij toch niet de bedoeling?

 

Professionals

Moe word ik ervan. Met zijn allen liken we ons suf op de prachtigste Facebook pagina’s, tweets en Blogs. Oh, wat vinden we elkaar toch fantastisch en leuk. Maar wanneer het op samenwerken aankomt, echt samenwerken, dan voelen we blijkbaar nattigheid. En waarom? Samen zijn we sterk, samen leveren we vaak een meer dan fantastisch product. Ik kan niet koken, ontwerpen, geen websites bouwen, foto’s maken, zingen, schilderen, coachen… verzin het maar. Ik kan het niet! En daarom huur ik daar graag professionals voor in. Professionals die integer zijn, autonoom en hun vak verstaan. Hun vak, welteverstaan, niet mijn vak. Kijk, want daar word ik nu kattig van.

 

Teamwork cat Teamwork cat