Zelf aan de slag in je eigen restaurant voor een dag?

ingevoerd op 5-9-2014

Afgelopen week draaide She Knows How een geweldige pilot in restaurant De Gastheer in Schagen.
De vijfentwintig uitbaters van Sportservice Schagen, Den Helder & Texel, van hun eigen restaurant voor een dag, zorgden voor de aankleding, ontvangst, bediening en bereiding van het diner. Meer dan dertig relaties genoten van dit alles. 

Een andere tak van sport
Voor 1 dag aan de slag in je ‘eigen’ restaurant. Een restaurant is namelijk een perfecte afspiegeling van welk bedrijf dan ook. De medewerkers ondervinden aan den lijve dat alle schakels in een organisatie van essentieel belang zijn om het gewenste eindresultaat te halen. Als één van de schakels zijn of haar verantwoordelijkheid niet neemt en dus de afgesproken taak niet volledig of tijdig uitvoert dat dit gevolgen heeft voor de rest.

Het runnen van een restaurant is bij uitstek de plek om dit in de praktijk op een simpele wijze door te laten dringen. Immers, wijzigt de kok bijvoorbeeld op het laatste moment zijn menu, dan zal de bediening de wijnkaart moeten aanpassen en de gastvrouw/heer de gasten hiervan op de hoogte moeten stellen. Alle tanden van het tandwiel moeten zich dan aanpassen om het wiel toch te laten draaien. Net zoals dat in de praktijk binnen elke organisatie werkt.

Een restaurant voor één dag, de aanpak
Aan de hand van vooraf bepaalde doelstellingen krijgen de medewerkers tijdens een kick off bijeenkomst te horen dat zij een restaurant gaan runnen voor één dag. Vervolgens krijgen zij twee weken de tijd om na te denken over hun nieuwe taak en vooral over wie er. De overeenkomsten met het runnen van een  onderneming wordt tijdens de evaluatie, die een week erna volgt, gelegd.

Zowel voor een restaurant als voor een organisatie zijn de gasten, dan wel klanten van het grootste belang. Het uitnodigingstraject, nadenken over wie men aan tafel wil hebben, krijgt dan ook de meeste aandacht. De in- en externe relaties van het bedrijf fêteren en op ontspannen wijze tijdens het diner informeren over de producten, diensten of ontwikkelingen is het doel. Uiteraard met het idee om na afloop van het evenement dit voort te zetten in de dagelijkse praktijk van de eigen organisatie…

Kennis, houding en gedragsverandering ging nog nooit zo makkelijk.

De dag zelf is een spannende. Niet alleen voor de deelnemers maar ook het voor het restaurant. Beiden moeten zich ‘overgeven’. Het restaurant is exclusief van iemand anders deze dag.

Een uitdaging, een perfecte tool om medewerkers inzicht te geven in hun eigen kracht en verantwoordelijkheden van hun dagelijkse job, in combinatie met de leukste teambuilding ooit. 
Restaurant voor een dag Restaurant voor een dag
Restaurant voor een dag Restaurant voor een dag
Restaurant voor een dag Restaurant voor een dag
Restaurant voor een dag Restaurant voor een dag
Restaurant voor een dag Restaurant voor een dag
Restaurant voor een dag Restaurant voor een dag
Restaurant voor een dag Restaurant voor een dag